sâmbătă, 8 martie 2014

Prezentul

Prezentul pare a fi omis întotdeauna, uitat undeva într-un colţ sau ascuns cumva sub covor. Oamenii se întâlnesc pe stradă se salută şi pornesc în majoritatea cazurilor o discuţie despre trecut sau viitor când vine vorba despre problemele personale.

Cu toţii suferim în fiecare zi: nu ne place slujba pe care o avem, ne dorim un partener perfect,  griji, lene, ne simţim jigniţi, singuri, controlaţi, stresaţi de situaţia financiară, nesiguranţa, nu ştim cum să reparăm ceva, frica de eşec, ne comparăm cu alţii, grăbiţi să facem cât mai multe în acelaşi timp.

Şi totuşi aceste probleme sunt închipuite.

Ele sunt reale, dar sunt create în capul nostru de aşteptările noastre idealo-fantastice asupra lumii înconjurătoare şi asupra ideii de cum ar trebui să fie ea. Frica că nu vom reuşi, că nu vom fi fericiţi este cea care generează aceste probleme.

Încercaţi asta, pentru un minut concentraţi-vă pe lucrurile ce vă înconjoară în acest moment. Lumina, zgomotul, corpul vostru, pe ce sunteţi aşezaţi, ce se mişcă şi ce stă pe loc în jur. Nu le judecaţi după cum credeţi voi că ar trebui să fie, doar observaţi-le aşa cum sunt ele.

Admiraţi momentul ăsta aşa cum este el fără griji despre viitor sau regrete din trecut. Probleme, frustrări, ură lasă-ţi totul deoparte şi admiraţi un minut prezentul.

Accepta-ţi prezentul. Bucuraţi-vă de el. Este real, şi minunat.

Pute-ţi să vă întoarceţi la griji în câteva momente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu