duminică, 3 noiembrie 2013

Cum să fii fericit în doi paşi şi trei mişcări

În ciuda poveştilor din copilărie fericirea nu are nimic de a face cu magia. Nu este nici măcar ceva ce ţi se întâmplă. Fericirea se poate forma.

Pentru a fi fericit trebuie să te întrebi dacă ştii cum să fii fericit, sau aştepţi ca asta pur şi simplu să ţi se întâmple din senin?

Poate gândeşti că fericirea reiese din a fi bogat, frumos sau lipsit de probleme, adevărul este că oamenii bogaţi, extraordinari de arătoşi sau fără probleme nu sunt mai fericiţi decât alţii.

 Sfaturile pentru a fi fericit pot părea banale dar tocmai aceste lucruri banale trebuiesc repetate zi de zi pentru a ajunge mai fericit.  

Zâmbeşte. Da da ştiu, probabil o ştiai deja pe asta, dar e important să stai drept şi să zâmbeşti, chiar dacă nu îţi vine a zâmbi, limbajul corpului este foarte important şi îi molipseşte şi pe cei din jur astfel vei primi la rândul tău înapoi starea lor de bine.

 Stabileşte obiective. Oamenilor nu le plac regulile în general însă se arată mult mai deschişi şi mai fericiţi când au stabilite unele obiective. Fie că îţi doreşti să îngrijeşti o grădină, să creşti 4 copii sau să te regăseşti spiritual, nu contează care sunt obiectivele atât timp cât mergi mai departe în procesul îndeplinirii lor.

 Evită persoanele negative. Construieşte relaţii bazate pe bun simţ, evita persoanele care se plâng tot timpul, adevărată revoluţie porneşte din a gândi pozitiv. Nu pierde timpul cu oameni ce te fac nefericit doar pentru că îţi e teamă că te vei simţi vinovat dacă le părăseşti.

 Nu te compara cu alţii tot timpul. Aici te aduce internetul şi în special reţelele sociale, totdeauna vezi ce e cool la alţi oameni niciodată ce e mai neplăcut. Ajungi să compari astfel viaţa ta cotidiană cu aventurile altora, e o competiţie în care niciodată nu vei câştiga.

 Nu mai lua lucrurile la genul personal. Oamenii au zile proaste şi se răzbuna pe cei din jur. Nu poţi controla asta. Poţi controla cum reacţionezi însă. Să te simţi jignit este o alegere. Alege să nu fii jignit sau atins în vreun fel. Vei fi mai fericit dacă îi omori cu amabilitate. :)  

Încearcă să te faci fericit în primul rând pe tine. Poate că ai prieteni care îşi doresc în continuu atenţia ta. Sigur că vrei să-i ajuţi, e minunat să ajuţi alte persoane, dar pentru asta trebuie să fii tu însuţi într-o bună dispoziţie. Dacă nu te poţi face fericit pe tine în primul rând este foarte dificil să-i faci pe alţii fericiţi.

Lucrează la fericirea ta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu