sâmbătă, 25 mai 2013

Pop Culture

      După cum bine se ştie omenirea a trecut de-a lungul timpului prin mai multe epoci de dezvoltare, de la antichitate la evul mediu şi de la iluminism la epoca industrializării conştiinţa colectivă a suferit mutaţii, mai multe trenduri fiecare cu bune şi rele în acelaşi timp.
     Ca oameni noi suntem însetaţi tot timpul de cunoaştere, de rezolvarea misterelor şi dezvoltare. În ultimele zeci de ani, odată cu dezvoltarea tehnologiei se conturează apariţia unei noi ere, era culturii pop. Cultura pop se caracterizează prin informaţia care ajunge cu o viteză uimitoare la mase, şi din această cauză trendurile se succed întreţinute de fluxul informaţiilor. De la fast-food la reţelele sociale totul este targetat spre mulţumirea maselor, totul este standardizat, aliniat, ţintit spre satisfacerea gusturilor generale ale societăţii. Oamenii creează maşini iar maşinile modelează oamenii, viitorul începe azi, cum ar spune domnul Alexandru Mironov.
      Unde vroiam eu să ajung, cică e corect ca un blog să aibă o temă, dacă e să aleg una pentru al meu aia ar fi "take it easy", lua-ţi o pauză de la cotidian şi relaxaţi-vă pur şi simplu, şi îmi cer scuze dacă unele dintre postări nu se încadrează în această temă dar în general cred că sunt pe acolo. Cheers!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu