luni, 8 aprilie 2013

Insula cu elice, din plastic

     Iar o fac pe ecologistul, forţat de data aceasta de un articol dintr-o revistă pentru bărbaţi. Mai întâi să vă povestesc despre cea mai nouă problemă eco din zilele noastre, se pare că din oceanul Pacific nu a mai ieşit un peşte mic, dar a răsărit peste noapte o ditamai insula formată din ce aruncă cocalarii în apă când vin în deltă, şi nu numai în delta Dunării pentru că indivizii sunt "mondiali" gen, adică peturi, brichete, prezervative, pungi de seminţe etc. Da asta este o problemă, şi nu poţi fi indiferent la fotografiile cu păsări sălbatice moarte timpuriu în stomacul cărora s-au descoperit dopuri de peturi şi alte minuni.
     Plecând de aici la ce s-au gândit cei care într-adevăr au bani pe faţa pământului, şi când spun bani mă refer la o familie din care s-au tras cei mai bogaţi oameni ai planetei din ultimii două sute de ani, nu s-au gândit nicidecum la un aspirator uriaş care să cureţe apa montat pe un vapor, sau ceva de genul ăsta, nu au zis ei cică hai să facem noi un catamaran din peturi şi să călătorim cu el de la San Francisco la Sydney poate vom atrage atenţia copiilor de astăzi despre problemele eco, dacă nu îi v-a înghiţi muntele de plastic până când vor creşte mari.
     Articolul de la care am plecat îl găsiţi aici http://www.gq.ro/features/10234197-fiul-neascultator iar fotografii cu păsările care mor după ce au înghiţit plastic găsiţi aici http://www.articol.md/view_art/1445/socant--plasticul-din-stomacul-animalelor-.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu